Информационная база Движения
создателей родовых поместий


Информационная база Движения создателей родовых поместий



Хорошие газеты
Газета Быть добру Международная газета
"Быть добру"


Родная газета Международная газета
"Родная газета"
Подписаться на рассылки
Подпишись на рассылку "Быть добру"
Рассылка для тех, кто совершенствует среду обитания: как сделать, чтобы всем было хорошо. А на Земле быть добру!

Рассылка группы Google "Быть добру" Электронная почта (введите ваш e-mail):

Рассылка Subscribe.Ru "Быть добру"
Подписаться письмом

Подпишись на рассылку "Движение создателей родовых поместий"
Рассылка для тех, кому интересен образ жизни на земле в гармонии с природой в своём родовом поместье. Родовое поместье – малая родина.

Рассылка группы Google "Движение создателей родовых поместий" Электронная почта (введите ваш e-mail):


























Мінагрополітики долучилося до обговорення реалізації ідеї "Родова садиба" (10.09.2014)

24 октября 2014, 18:01

 Фахівці Міністерства аграрної політики та продовольства України взяли участь у засіданні круглого столу на тему: "Опрацювання єдиних підходів до головних питань в процесі реалізації ідеї "Родова садиба", що пройшло на базі Житомирського національного агроекологічного університету.

Крім того, у засіданні круглого столу взяли участь представники родових поселень Житомирського, Новоград-Волинського та Малинського районів, Житомирської області.

Під час заходу розглядалися питання щодо прийняття Закону України "Про родові садиби та родові поселення"; прийняття спрощеного порядку отримання 1 га землі для організації родової садиби; проведення інформаційної роботи на рівні районних та сільських рад, зокрема в тих районах, де розміщені діючі родові поселення; сприяння функціонуванню діючих родових поселень через координацію, інформування та забезпечення узгодженості їх діяльності з органами влади та місцевого самоврядування. 

За підсумками роботи круглого столу підтримано пропозицію провести круглі столи в районах Житомирської області, де вже створено родові поселення, та розпочати підготовку до проведення обласного круглого столу з питання створення Житомирського обласного Координаційного центру "Родова садиба", діяльність якого буде спрямована на відродження сільських територій.

На даному етапі, учасники заходу запропонували провести роботу з інформування жителів міст і районних центрів про розвиток процесу створення поселень на принципах концепції "Родова садиба" та про право кожного громадянина України на облаштування родового помістя. Вирішення цього питання, на думку авторів ідеї, запустить процес розвитку сільських територій на новій морально-психологічній базі та ввімкне механізм  фундаментальних незворотних змін в бік підвищення духовності українського народу шляхом зміни ставлення до Землі.

Практика існування родових садиб засвідчила значне інвестування власників земельних ділянок у розвиток сільських територій (понад 300 тис. грн в розрахунку на гектар на перші 10 років), що позитивно позначається як на інфраструктурі сільських поселень, так і здоров’ї й добробуті поселенців.

10.09.2014

Прес-служба Мінагрополітики


--- Подпишись на рассылки и газеты... --- --- Информационная политика газеты... ---

--- Приобрести экотовары "Быть добру"... ---

Поделиться в соц. сетях

Нравится